Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016

Οι «Νηφάλιοι – στην υγειά μας» θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 «VoluntaryAction» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 (11:00 – 19:00) στην «Τεχνόπολη» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 118 54 Γκάζι.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του Εθελοντισμού, στην τροχιά της παραγωγής κοινωνικών αγαθών για την Ελλάδα της κρίσης και την παγκοσμιοποίηση των προσφύγων και είναι μια πρωτοβουλία του skywalker.gr

Μη κυβερνητικές οργανώσεις, εθελοντές και δυνητικοί εθελοντές, εταιρίες και στελέχη που υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, τοπική αυτοδιοίκηση, άτυπες κοινωνικές ομάδες, συντελεστές της κοινωνικής οικονομίας και ωφελούμενοι εθελοντικών προγραμμάτων, θα συναντηθούν σε μια κοινή γιορτή συνεργασίας, προσφοράς και ευγνωμοσύνης.

Στόχοι του Φεστιβάλ είναι:

– Η άμεση επικοινωνία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους

– Η επιβράβευση των εθελοντών

– Η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών

– Η επικοινωνία των εθελοντικών προγραμμάτων με τους πόρους της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Θέματα όπως αποσαφηνίσεις παρεμφερών εννοιών, απομυθοποιήσεις όρωνκαι επαναπροσδιορισμός των αναγκών των εθελοντών θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν μέσα από συζητήσεις και παρουσιάσεις στελεχών και εθελοντών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.

Μέσα από τη συζήτηση θα αμφισβητηθούν τα έως τώρα στερεότυπα και οιπροκαταλήψεις και θα γίνει προσπάθεια να συντονιστούν οι απαιτούμενες ενέργειες όλων των οργανισμών, ώστε να βελτιωθούν οι δεξιότητες και ηαυθόρμητη έκφραση συναισθημάτων.

Οι ΜΚΟ θα παρευρεθούν στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016, έχοντας το δικό τους stand με ενημερωτικό υλικό, για να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις και τα προγράμματα στην αίθουσα «Μηχανουργείο».

Είσοδος Ελεύθερη

πηγή: http://www.ert.gr/festival-ethelontismou-2016-stin-technopoli-dimou/