10 Δεκεμβρίου, 2016

Νηφάλιες δράσεις

Πραγματοποιούμε συνεπώς και συνεχώς ένα σύνολο αποτελεσματικών δράσεων, όπως για παράδειγμα την πρωτοποριακή εκστρατεία για τον «Νηφάλιο οδηγό της παρέας για απόψε» με την πολύτιμη υποστήριξη της Heineken και στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων από τη υπερβολική χρήση αλκοόλ. Συνολικά, από το 2005 μέχρι σήμερα, είμαστε «περήφανοι» που έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιήσει δράσεις, από τις οποίες έχουν επωφεληθεί ο αλκοολικός και το περιβάλλον του, επιστήμονες, γενικό κοινό και κυρίως νέοι.

Δράσεις ενημέρωσης κοινού και πρόληψης

Ομιλίες σε σχολεία, ΤΕΙ, ΑΕΙ, Δήμους, Στρατό, Εκκλησία και άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα, με διανομή έντυπου υλικού.
Προώθηση της δράσης μας μέσω εμφανίσεων σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές σε όλη την Ελλάδα.
Συνεχής εκπαίδευση και εποπτεία των εθελοντών μας επαγγελματιών και κοινωνικής ψυχικής υγείας.
Εκστρατεία για τον «Νηφάλιο Οδηγό της παρέας για απόψε» και διανομή υλικού σε κινηματογράφους, θέατρα, χώρους εκδηλώσεων και κυρίως σε δημοφιλή στέκια όλων των ηλικιών σε όλη την Ελλάδα, που στόχο έχει κυρίως την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων ως συνέπεια αλόγιστης χρήσης αλκοόλ. Για την εκστρατεία συνεργάστηκαν το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών.
Συμμετοχή, παρουσία και προσέγγιση για πιθανούς νέους εθελοντές στους «Νηφάλιους – στην υγειά μας» σε θεματικές εκθέσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.
Μας έχει απονεμηθεί το Βραβείο Πρόληψης από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς επίσης είμαστε δύο συνεχείς πενταετίες πιστοποιημένοι από το ίδιο Υπουργείο ως αναγνωρισμένος φορέας για τον αλκοολισμό, την συνεξάρτηση (την διαταραχή δηλαδή των συγγενών ενός αλκοολικού), την επικίνδυνη και επιβλαβή χρήση αλκοόλ.

Δράσεις υποστήριξης για τον αλκοολικό και το περιβάλλον του

Δημιουργία και λειτουργία 24ωρης «Ανοιχτής Γραμμής» συμπαράστασης και κατεύθυνσης προς θεραπεία.
Λειτουργία Σταθμού Υποδοχής για τον αλκοολικό, τους συγγενείς και τους φίλους του, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της ασθένειας, την ενημέρωσή τους για τις εναλλακτικές θεραπευτικές προτάσεις στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και την ενδυνάμωση κινήτρου.

Συνέδρια/Έρευνες/Επιμόρφωση

Συμπόσιο με θέμα «Εθισμός ή Ασθένεια της Εξάρτησης;” το πρώτο στην Ευρώπη, που υλοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2008, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με κεντρικό εισηγητή τον Dr. Carlton Erickson και διακεκριμένους Έλληνες ειδικούς επιστήμονες.
Υλοποίηση του μοναδικού στην Ελλάδα «Επιμορφωτικού Κύκλου για τον Αλκοολισμό και την Συνεξάρτηση» διάρκειας 40 ωρών, σε σταθερά και συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (1 φορά ετησίως) στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη εναλλάξ. Διδάσκουν αφιλοκερδώς οι ελάχιστοι εξειδικευμένοι έγκριτοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, παρακολουθείται από επαγγελματίες, φοιτητές , άλλους ενδιαφερόμενους και γενικό κοινό επίσης από όλη την χώρα. Παρέχεται και βεβαίωση παρακολούθησης.
Εκπόνηση ερευνών σε σχέση με το αλκοόλ, τους νέους και το αλκοόλ, τον αλκοολισμό στην Ελλάδα.
Συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας που δραστηριοποιείται σε 140 Δήμους πανελλαδικά.
Συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μπάρμεν και ενημέρωση στις σχολές Ο.Τ.Α.
Υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ» (Α΄ και Β΄ κύκλος).

Δράσεις διαμόρφωσης πολιτικής σε σχέση με το αλκοόλ

  • Εκπόνηση μελέτης και υποβολή προτάσεων για το Ενιαίο Σχέδιο Δράσης σε θέματα αλκοολισμού, καθώς και των βλαβερών συνεπειών κατάχρησης αλκοόλ που συντάχθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το 2008 και παραμένει ακόμη να υπογραφεί και να εφαρμοστεί.
  • Συζητήσεις με αντιπροσωπείες και βιομηχανίες παραγωγής αλκοολούχων ποτών για ενεργό συμμετοχή τους στην ενημέρωση σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.
  • Ενημέρωση προς τα συναρμόδια Υπουργεία με στόχο τόσο την θεσμοθετημένη αναγνώριση του αλκοολισμού ως νόσου, καθώς επίσης και για τη λήψη ήπιων, αποτελεσματικών και μη δαπανηρών μέτρων πρόληψης σχετικά με την αλόγιστη χρήση αλκοόλ

 

Φωτογραφίες από την Ομιλία μας στην Ένωση Ελλήνων Μπάρμεν από το Σεμινάριο για τους νέους και νέες bartenders της χώρας στα πλαίσια του επικείμενου διαγωνισμού 6th Young Competition 2013.

 


Φωτογραφίες από την Γιορτή του Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε στις 8-6-2013 στην Τεχνόπολις στο Γκάζι.

 

 


Φωτογραφίες από την συμμετοχή μας στο Athens Pride 2013

 


Διάφορες Δράσεις

 


Διάφορες Δράσεις

 


Διάφορες Δράσεις

 


Άλλες Δράσεις

 


Άλλες Δράσεις

 


Άλλες Δράσεις

 


Άλλες Δράσεις

 


Άλλες Δράσεις