8 Νοεμβρίου, 2016

Υπεύθυνη κατανάλωση με την υποστήριξη της Heineken

e_heineken_logo-01

Από το 2008 η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας» έχει την ουσιαστική υποστήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μια σειρά δράσεων με την υπογραφή της Heineken και στόχο την εκπαίδευση σε θέματα κατανάλωσης αλκοόλ.

Νηφάλιος Οδηγός της παρέας για απόψε

Η Heineken είναι ο αποκλειστικός χορηγός του προγράμματος «Νηφάλιος Οδηγός της παρέας», που απευθύνεται κυρίως στους νέους.

Στόχος της εκστρατείας «Νηφάλιος Οδηγός» είναι να καλλιεργηθεί η συνήθεια της επιλογής ενός ατόμου κάθε φορά από την παρέα, ο οποίος θα αναλαμβάνει την ασφαλή επιστροφή της. Ο «Νηφάλιος Οδηγός» συμμετέχει στη διασκέδαση με την παρέα του, χωρίς όμως να καταναλώνει αλκοόλ παραπάνω από μία μεζούρα, καθώς εκείνος θα πρέπει να παραμείνει νηφάλιος και να οδηγήσει. «Ένας μόνο από την παρέα, κάθε φορά, να μην πιει!» είναι το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας μας! Η εκστρατεία περιλαμβάνει ακόμα ομιλίες και δράσεις σε πανεπιστήμια, τοπικές κοινωνίες και οργανώσεις καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα με την οργάνωση επιμορφωτικών κύκλων και ομιλιών για την υπεύθυνη κατανάλωση και τον αλκοολισμό.

Η καμπάνια υποστηρίζεται από έντυπο υλικό, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ. Μόνο τη διετία 2010-2011, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 68 εκδηλώσεις και συμμετοχές σε ημερίδες, εκθέσεις κτλ., όπου υπολογίζεται ότι συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 23.000 πολίτες. Επίσης, υπήρξαν πολυάριθμες παρουσιάσεις του προγράμματος, με αρθρογραφία σε έντυπα ΜΜΕ και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Και η προσπάθεια συνεχίζεται…