ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 βρεθήκαμε ξανά στο 2ο Γενικό Λύκειο της Ελευσίνας – ”Πυρουνάκειο”, αυτή τη φορά για να συναντήσουμε τους γονείς των εφήβων που συνομιλήσαμε λίγο καιρό νωρίτερα. Προς μεγάλη μας χαρά, εκτός από άξιους γονείς που με έντονο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, συναντήσαμε και μαθητές που ήθελαν να απευθύνουν και εκείνοι τις δικές τους ερωτήσεις, αλλά και να συμπράξουν εθελοντικά στην οργάνωσή μας. Είναι σημαντικό στη σημερινή κοινωνία, η οποία σε μεγάλο ποσοστό κατακλύζεται από ιδιοτελείς πράξεις, να ενημερώνονται όσο το δυνατόν πιο πολύ και πιο σωστά οι πολίτες για τις απειλητικές συνέπειες που μπορεί να αποφέρει μια εξάρτηση όπως αυτή από το αλκοόλ, τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία του ανθρώπου, έως και τον αλκοολισμό.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Ιδρυτή και Διευθυντή του θεραπευτικού προγράμματος “Ανθρώπινος Κήπος”, Ψυχοθεραπευτή και Σύμβουλο Τοξικοεξαρτήσεων Άκη Κούβελα, ο οποίος με τις γνώσεις του συμβούλεψε τους γονείς πως να αναπτύσσουν υγιείς σχέσεις με τα παιδιά τους και πως μπορούν να τα προστατέψουν από την ασθένεια του αλκοολισμού. Επιπρόσθετα, για ακόμα μια φορά τα εύστοχα ερωτήματα από γονείς και παιδιά δεν έλειπαν στη συζήτηση μας όπως δεν έλειπε και η μεγάλη προσοχή που έδειξαν όταν οι ομιλητές μας μοιράστηκαν μαζί τους την εμπειρία τους από την εξάρτηση του αλκοόλ.

Έτσι λοιπόν, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με στόχο την ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με θέματα αλκοόλ και αλκοολισμού και ευχαριστούμε την διευθύντρια του σχολείου, κυρία Δήμου και τον κύριο Χρηστάκη, καθηγητή στο σχολείο, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν για ακόμα μια φόρα και βοήθησαν στην πραγματοποίηση του έργου μας.

Η συζήτησή μας