Σημείωμα προς τους Solidarity Athletes / Αλληλέγγυους Αθλητές

Καλό σας μήνα, κουράγια και περαστικά στα ανάποδα. Επιστρέψτε μου, παρακαλώ, να σας θυμίσω με τρόπο που να ακούσετε ότι επιμένω πως ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ – απλά γιατί ένας άλλος κούκος κάθεται κάπου και αυτός μόνος του, σκέφτεται περίπου τα ίδια και να που έρχεται η στιγμή που σμίγουν. Πότε; Όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στον πάτο, καλή ώρα να όπως και τωωωωώρα στην πατρίδα. Πόσα χρόνια λέμε “οι κυβερνώντες φταίνε” και πόσα χρόνια ακούμε την προηγούμενη κυβέρνηση να λέει “παραλάβαμε καμμένη γη”. Ο Σωκράτης, αυτός ο δικός μας, ο παππούς μας έλεγε ότι η κοινωνία είναι κράτος και πολιτεία. Ο πολίτης έχει τόσα δικαιώματα, όσες και υποχρεώσεις.

Ξεκινήσαμε εμείς μόνοι το 2005 να κάνουμε ενημέρωση, πληροφόρηση, κατάρτιση για την κατάχρηση του αλκοόλ. Λες και δεν υπήρχαμε ή δεν υπήρχαν θύματα από την κατάχρηση αλκοόλ και αλκοολισμό – την περασμένη εβδομάδα ένα 6χρονο αγοράκι στο Ηράκλειο οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από υπερβολική κατανάλωση κρασιού, με τους γονείς του παρόντες.

Τα “ναρκωτικά” φοβούνται όλοι. Όμως ο ΠΟΥ το αλκοόλ ονομάζει “μέγιστη δρόγη” και κατατάσσει τον αλκοολισμό ως τρίτη θανατηφόρα ασθένεια στον κόσμο. ΑΝΑΓΚΗ -ποιος θα μιλήσει για κατάχρηση αλκοόλ και κατάληξη σε αλκοολισμό- τρεις ξεκινήσαμε, 65 είμαστε τώρα με αρκετές δράσεις και με συνεργασίες και με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν παρόμοια προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων.

Όπου και να πάμε να μιλήσουμε, χαιρόμαστε και μας πλησιάζουν εθελοντές και τώρα ήρθε το μεγάλο δώρο: η γνωριμία μας με τους Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές που δημιουργεί πολλές προοπτικές κοινής δράσης και προς κοινές αξίες. Καλώς σας βρήκαμε, καλό δρόμο να έχουμε και περιμένουμε και τους υπόλοιπους.

Cιμώνη Ξανθογιώργου, Μ.Α.
Πρόεδρος ΜΚΟ “Νηφάλιοι στην υγειά μας”
Αλκοολική σε ανάρρωση 31 χρόνια, 11 μήνες και 8 ημέρες